Magyar Kézilabda Szövetség 2013. évi rendes küldöttgyűlését a korábbi, 2013. április 27-i időpont helyett 2013. május 17-én 14 órára hívja össze

| April 18, 2013 | 0 Comments

Ülésezett az MKSZ Elnöksége

2013. április 18-án ülést tartott a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége. A testület döntött arról, hogy a megyei kézilabda szövetségek átalakulásával kapcsolatban további egyeztetések szükségesek, ezért a többoldalú tárgyalások folytatódnak a Magyar Kézilabda Szövetség, az Amatőr Kézilabda Tanács és a megyei szövetségek részvételével. A további sikeres egyeztetés érdekében az Elnökség a Magyar Kézilabda Szövetség 2013. évi rendes küldöttgyűlését a korábbi, 2013. április 27-i időpont helyett 2013. május 17-én 14 órára hívja össze, változatlan napirenddel.

Az MKSZ Elnöksége jóváhagyta a 2012. évről szóló szakmai beszámolót, elfogadta továbbá a női ifjúsági válogatott Eb-selejtezőjéről szóló beszámolót, a Vas Megyei Kézilabda Szövetség beszámolóját, a magyarországi U19-es férfi világbajnokság költségvetését és a Szervező Bizottság beszámolóját, illetve módosította a Magyar Kézilabda Szövetség Szervezeti- és Működési Szabályzatát a Nemzeti Kézilabda Akadémia működésének akadálytalan megkezdése érdekében

“Új pályán az MKSZ”

2011-10-22

MKSZ_elnokseg_2011

Az MKSZ új elnöksége balról jobbra: Bódi Dezső, Borsos Attila, Kelecsényi Ernő, Vetési Iván elnök, Bienerth Gusztáv, Fasimon Sándor alelnök, Mátrai Gábor, Hadházy Sándor alelnök

A Sportok Házában tartott tanácskozáson Vetési Iván, az MKSZ elnöke, egyben a Stratégiai Koncepciót Meghatározó és Alapszabály-elkészítő Bizottság vezetője új alapszabályt terjesztett be, amit a küldöttek egyhangúan elfogadtak. 

Vetési Iván beszédében elmondta, hogy a megújuló MKSZ lépéseinek öt alapelvet kell szem előtt tartaniuk: a gazdasági stabilitást, az átláthatóságot, a hatékonyságot, a színvonalas szakmai munkát és az eredményességet. Szót ejtett a kedvező jogszabályi környezetről is: – A társasági adóból várható bevételek megváltoztathatják a mi sorsunkat is, ahhoz azonban, hogy kedvező elbírálásban legyen részünk, és valóban megkezdődhessen a pénzek lehívása, átlátható, megújuló szövetségre van szükség. Ennek kapcsán az elnök fontosnak tartotta az MKSZ nyíltságát: – A legszélesebb nyilvánosság előtt, titkok és háttéralkuk nélkül kell dolgoznunk. 

Az MKSZ elnöke a beterjesztett alapszabályról és a felálló új elnökségről elmondta: – Meggyőződésem, hogy nincs más út, már csak azért sem, mert nem tudok más tervről, koncepcióról, amely hasonlóan átfogó jövőképet és reményt adna a magyar kézilabdának. 

Az új alapszabály értelmében az eddigi 12 tagú helyett 8 fős lett az elnökség, létrejöttek a régióigazgatóságok és januártól átalakul a szövetség bizottsági struktúrája is. 

Ezt követően a küldöttgyűlés az MKSZ tiszteletbeli elnökévé választotta a korábbi főtitkár, elnök, majd június óta alelnök Sinka Lászlót, és tiszteletbeli elnökségi taggá Vanyus Attila eddigi alelnököt. 

A küldöttek megválasztották a lemondott alelnökök és elnökségi tagok helyére lépő új vezetőséget, amelynek mandátuma 2015. júniusáig szól. 

A két új alelnök Fasimon Sándor, a MOL kutatás-termelés divíziójának ügyvezető igazgatója, valamint Hadházy Sándor országgyűlési képviselő lett. 

A küldöttgyűlés az elnökség tagjává választotta Bienerth Gusztávot, Bódi Dezsőt, Borsos Attilát, Kelecsényi Ernőt és Mátrai Gábort.

Category: Uncategorized

About the Author ()

Leave a Reply